ساروج چیست؟

ساروج چیست؟

ساروج چیست؟ برای کشف و استفاده ساروج تاریخ دقیقی وجود ندارد. اما قطعا یکی از ابتکارات ایرانیان میباشد که در معماری ایرانی و حتی در کشور های حاشیه خلیج فارس نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اما ساروج از تقریبا اوایل دوره پهلوی دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است.

ساروج از ترکیب موادی چون آهک، خاکستر، آب، سفیده تخم مرغ (در برخی موارد) و خاک تشکیل میشود. بعد از ترکیب این مواد و خشک شدن، آنها را در کوره میسوزانند. در نهایت سنگ آهک بسیار محکمی تولید میشود که به آن ساروج میگویند. از ساروج در ساخت گرمابه ها، سدها، آب انبار، مقبره ها و ساخت اتاقک برای تدفین و گنجینه استفاده میشده است.

ساروج را در معمولا بر اساس سختی (سخت، نیمه سخت، نرم) و یا از لحاظ ملات به دو دسته سرد و گرم دسته بندی میکنند.

ساروج ملات گرم

از پخت و آسیاب کردن سنگ آهک رس دار، ساروج ملات گرم که نوعی ملات آهک آبی است تولید می شود.

ساروج ملات سرد

برای ساخت ساروج ملات سرد از ترکیب آب، خاکستر و آهک استفاده می شود. همچنین از خاک رس برای ایجاد چسبندگی میان این مواد استفاده می گردد. سیلیس های موجود در ساختار خاکستر باعث می شود که در هنگام ترکیب خاکستر با دوغاب آهک، سیلیکات کلسیم ساخته شود. این عمل بسیار آهسته رخ می دهد.

ساروج چیست؟

 

انواع ساروج از لحاظ سختی

ساروج ها را از لحاظ سختی و میزان استحکام و مقاومت آن ها در برابر تخریب نیز دسته بندی می شوند. ساروج سیاه از مستحکم ترین ساروجها است. پس از آن ساروج سفید و خاکستری و طوسی جزو مقاوم ترین ساروج هایی هستند که مورد استفاده قرار می گیرند.

ساروج را چگونه از بین ببریم ؟

کاربرد ساروج

به علت نفوذ ناپذیری در مقابل آب بیشترین کاربرد ساروج در نقاطی است که بنا مورد ساخت با آب در تماس است. برای جلوگیری از نفوذ آب مورد استفاده قرار میگرفته است، مانند : آب انبار، حوض ها

بوی ساروج چگونه است؟

بر اساس تجربه افراد مختلف در زمان رسیدن به ساروج عنوان می شود که در هنگامی که به ساروج میرسیم بوی خاصی استشمام می شود. باید در جواب این ادعا گفت که چنین تصوری درست نیست، چرا که در مناطق مختلف با توجه به شرایط آب و هوایی متنوع و همچنین جنس مواد متفاوت بکار برده در ساخت ساروج، با توجه به فضای بسته و بدون راه گذر هوا موجب می شود که در مواردی بوهای ناخوشایندی به مشام برسد.

معایب ساروج

بزرگترین عیب ساروج خاصیت کاهش حجم آن می باشد و از آنجایی که از ساروج برای پوشش سطوح استفاده می شود این کاهش حجم باعث ایجاد ترک در سطح و همچنین از بین رفتن نفوذ ناپذیری ساروج می شود.

برای جلوگیری از این کاهش حجم، در گذشته از لوئی(نوعی نِی) که یک نوع الیاف گیاهی است یا از الیاف های حیوانی مثل پشم بز و گوسفند و شتر و در مواقع نادر از موی انسان استفاده می شد.

 

روش های شناسایی ساروج از سنگ

روش اول : برای شناسایی ساروج می توانیم با اره یا هر وسیله تیز دیگری روی سطح ساروج بکشیم اگر پودر شد ساروج است.

روش دوم : تغییر رنگ  تکه سنگ یکی از راه های شناسایی سنگ از ساروج است. به این ترتیب که مخلوط آب و بنزین را روی تکه سنگ میریزیم اگر تغییر رنگ داد و سیاه شد ساروج است و در غیر این صورت سنگ است.

روش سوم : یکی دیگر از روش های شناسایی، ضربه زدن به تکه سنگ با چکش است. اگر جرقه به وجود آمد سنگ است.

روش چهارم : بخشی از قسمت مورد نظر را جدا کرده و داخل آب جوش قرار دهید  و چند لحظه صبر کنید اگر بر روی سطح آب لکه های چربی را مشاهده کردید مشخص می شود ساروج است.

البته روش های دیگری مثل استفاده از سرکه یا مشاهده الیاف هایی مثل مو و کاه نیز می تواند روش های خوبی برای شناسایی ساروج باشد.

 

برای اینکه بتوانید در گنج یابی و رسیدن به هدف موفق باشید و علاوه بر تفسیر نماد به خیال راحت بتوانید به جستجو بپردازید . شما احتیاج به یک دستگاه فلزیاب متناسب با محل کاوش دارید برای این منظور میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید و از مشاوره رایگان آنها استفاده نمایید .

 

خدمات پس از فروش شرکت فلزیاب غرب :

بعد از اطمینان از اصالت و سالم بودن دستگاه حتما این به این نکته توجه کنید که شرکتی که دستگاه را از آن خرید می کنید دارای خدمات پس از فروش باشد تا در صورتی که بعد از خرید احتیاج به قطعه و یا آموزش داشتید بتوانید با شرکت مورد نظر تماس بگیرید و یا حتی بتوانید دستگاه خود را ارتقا دهید .

 

شماره تلفن جهت مشاوره رایگان خرید و فروش فلزیاب 

09303580080  – 09383008538

همچنین لینک های زیر را ملاحظه نمایید:

خرید فلزیاب ، خرید گنج یاب ، تعمیر فلزیاب  ،

خرید و فروش فلزیاب تصویری ، خرید و فروش فلزیاب 

همچنین از طریق راه های زیر میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کارشناس خرید و فروش فلزیاب تلگرام

 

اینستاگرام فلزیاب غرب

One thought on “ساروج چیست؟

  1. Pingback: ساروج را چگونه از بین ببریم ؟ - خرید فلزیاب - فروش فلزیاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *